19 ℃

Automobilisten schrikken van milieuwaarschuwing

De milieuwaarschuwingen, die sinds deze week te zien zijn op de matrixborden boven de snelweg, komen hard aan. Autorijden is lang niet altijd goed voor het milieu. Veel automobilisten hebben al aangegeven te willen stoppen. 

automobilisten-schrikken-van-milieuwaarschuwingOp een aantal snelwegen wordt met de milieuwaarschuwingen geëxperimenteerd. De matrixborden vertonen confronterende boodschappen, zoals: ‘Autorijden brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe’. De waarschuwingen zijn bedacht door milieuwetenschapper Iep Klepper. “Automobilisten realiseren zich vaak niet dat autorijden erg schadelijk is voor het milieu. Met deze boodschappen hopen we op een stukje bewustwording. Zijn ze nou helemaal besodemieterd?”, aldus Klepper.

Bas IJzerhoorn rijdt elke werkdag over de A1. Hij is geschrokken van de waarschuwingen. “Ik wist wel dat autorijden niet goed is, maar zo’n matrixbord is toch confronterend. Ik rijd elke dag minstens honderd kilometer. Ik probeer wel te minderen, maar zo makkelijk gaat dat niet. Ik ben een hufter, volgens het matrixbord.”

 
Deel dit artikel: