17 ℃

Automobilisten eisen hogere brandstofprijzen

Foto: Pixabay – Activ Michoko

De overheid moet snel een einde maken aan de lage brandstofprijzen, vinden steeds meer Nederlanders. Door de lage olieprijzen is een liter benzine of diesel nu spotgoedkoop. Zo kan het niet langer, vindt ook milieuwetenschapper Iep Klepper. 

De brandstofprijzen zijn in de afgelopen weken sterk gedaald. De gemiddelde prijs voor een liter Euro95 is nu € 1,58. Een liter diesel kost slechts € 1,29. Reden voor de daling is de lage prijs voor een vat ruwe olie, de grondstof voor autobrandstoffen. In de afgelopen weken zijn de brandstofprijzen weliswaar iets opgekrabbeld, maar nog lang niet genoeg, zo vinden de automobilisten.

Milieuwetenschapper Iep Klepper vindt dat de overheid moet ingrijpen. “Automobilisten schreeuwen om een accijnsverhoging. Ze moeten nu vele honderden kilometers extra rijden om hun reiskostenvergoeding op te maken. Dat heeft negatieve gevolgen voor het milieu.”

Veel automobilisten komen door de lage brandstofprijs in de problemen. “Een ritje naar Parijs kost me nu zo’n 35 euro, terwijl ik voor dat bedrag voorheen amper Brussel haalde”, rekent dieselrijder Ivo Nijpkater uit. “Waar haal ik in hemelsnaam de tijd vandaan om helemaal naar Parijs te rijden?”

 
Deel dit artikel: