17 ℃

Automobilist (46) overleeft winterse bui

Automobilist (46) overleeft winterse bui
Foto: Smiltena / Shutterstock.com

DE BREE - Het waren spannende momenten voor de 46-jarige Bart Meister uit Bodegraven. Vanochtend werd hij tijdens het autorijden overvallen door een winterse bui. Wonderwel raakte hij niet gewond.

Meister reed over de N458 richting Woerden. Bij De Bree sloeg het noodlot toe. “Ik zag ineens neerslag op de voorruit. Het was geen gewone regen. Toen realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk in een sneeuwbui was beland”, vertelt hij geschrokken.

Door koelbloedig te handelen wist Meister zijn voertuig onder controle te houden. “Op zo’n moment ga je in overlevingsmodus. In een reflex verminderde ik mijn snelheid en hield beide handen stevig aan het stuur. Er schoot van alles door mijn hoofd. Ik dacht aan mijn zoontje van 3. Ik moet er niet aan denken dat hij zonder zijn vader moet opgroeien. Ik wilde niet dood.”

Pas om kwart voor negen bereikte Meister zijn bestemming. Lijkbleek en met trillende handen stapte hij uit zijn auto. “Achteraf hoorde ik dat de sneeuwbui zo’n dertig minuten heeft geduurd, maar voor mijn gevoel leek het veel langer. Ik besef dat ik geluk heb gehad. Dit had heel anders kunnen aflopen.”

 
Deel dit artikel: