16 ℃

Automobilist hoeft niet meer op de weg te letten

Elke automobilist kent de situatie: Je bent lekker aan het appen, maar je wordt steeds afgeleid door de situatie op de weg. Dat kan heel hinderlijk zijn. Dankzij een nieuwe app kunnen automobilisten hun ogen voortaan veilig op de smartphone houden.

roadwatch-appOfficieel mag het niet, maar toch gebruiken veel automobilisten hun smartphone tijdens het rijden. Het is heel vervelend als je tijdens het appen telkens wordt afgeleid door het verkeer. Een Brits technologiebedrijf ontwikkelde daarom de app Roadwatch.

Het systeem bestaat uit een klein cameraatje dat beelden van de verkeerssituatie rechtstreeks naar de smartphone stuurt. Op die manier hoef je zelf niet meer door de voorruit te kijken. In de bovenste helft van het scherm is continue het verkeer te zien, terwijl je de onderste helft kunt gebruiken voor bijvoorbeeld WhatsApp.

In tests is gebleken dat Roadwatch zorgt voor veel minder gemiste berichten, terwijl het aantal ongelukken nauwelijks steeg. Roadwatch is vanaf volgende maand verkrijgbaar voor de iPhone en Android. Er is ook een versie zonder reclame op rotondes.

 
Deel dit artikel: