16 ℃

Auteur Goede Tijden Slechte Tijden overleden

Vanochtend is Paul Raaijmakers op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Zoetermeer overleden. Raaijmakers genoot grote populariteit als schrijver van de boekenreeks ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. Het is nog onduidelijk wat met de gelijknamige televisieserie gebeurt.

Foto: Ganin / Shutterstock.com

Zijn familie laat in een persverklaring weten dat Raaijmakers een zachte dood is gestorven. “Pa is vredig omgekomen bij een door een crimineel aangestoken brand in het café waar hij was om contact te leggen met zijn zoon Barnie die jarenlang was vermist na een vliegtuigcrash in de jungle. Precies hoe hij het altijd gewild zou hebben”, aldus dochter Laura, bij wie Raaijmakers een kind had verwekt voordat hij erachter kwam dat ze zijn dochter was. Ze vraagt de media tot slot nadrukkelijk om de privacy van de familie te respecteren.

Het overlijden van de auteur komt vlak voor de start van een nieuw seizoen van de televisieserie, die volgens Raaijmakers losjes op zijn werk was gebaseerd. Wat er met de serie gaat gebeuren is onduidelijk.

Raaijmakers was ernstig bijziend. De laatste jaren van zijn leven kampte hij met een sterk afgenomen gezichtsvermogen.

 
Deel dit artikel: