13 ℃

Attje Kuiken steunt Arib: “We hebben te snel kant van onbeduidende arbeiders gekozen”

Attje Kuiken steunt Arib: “We hebben te snel kant van onbeduidende arbeiders gekozen”
Foto: YT CC

PvdA-leider Attje Kuiken vindt het pijnlijk dat Khadija Arib zich niet gesteund voelde door haar eigen partij. Als Kuiken het mocht over doen, zou ze veel eerder de kant kiezen van de de politieke mastodont Arib.

Het huilen stond de PvdA-leider Attje Kuiken nader dan het lachen toen ze sprak over het gebrek aan steun dat Khaija Arib had gevoeld vanuit haar eigen partij: “Het doet mij heel veel pijn dat wij als PvdA blijkbaar geen veilige werkomgeving voor Arib hebben kunnen garanderen. Wij waren teveel bezig met de gevoelens van onbeduidende ambtenaren. Dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Onze statige, regentenpartij moet natuurlijk meteen laten blijken dat we niet de kant kiezen van betreurenswaardige slippendragers.”

De vraag blijft hoe het dan zo mis kon gaan bij de PvdA. De kiezer kreeg toch even de indruk dat de partij de kant kiest voor ondergeschikten. Kuiken schudt deemoedig haar hoofd als ze deze vraag beantwoordt: “Het is inderdaad een onvergeeflijke fout. Er zitten in onze partij nog steeds enkele individuen die denken dat de wereld draait om de kwetsbaren. We hebben ons in dit geval teveel laten leiden door deze onverbeterlijke dagdromers die lakeien belangrijker vinden dan vorsten. Maar laat ik heel duidelijk zijn: dit zal niet meer gebeuren! Vanaf nu zorg ik ervoor dat we weer duidelijk maken waar we in de kern voor staan: het beschermen van de politieke upper class en bestuurders in het algemeen.”

 
Deel dit artikel: