12 ℃

Astronauten in ISS krijgen beschikking over verse eieren

Foto: Natthawut Ngoensanthia / Shutterstock.com / NASA

De bemanning van het internationale ruimtestation ISS kan voortaan beschikken over verse eieren bij het ontbijt. Met een onbemande capsule werden twaalf leghennen naar het ruimtestation vervoerd. 

Ruimtevaartorganisatie NASA onderzoekt of in de ruimte voldoende voedsel geproduceerd kan worden. Dat is belangrijk voor lange toekomstige ruimtereizen, bijvoorbeeld naar de planeet Mars.

Eerder kweekten astronauten al kroppen sla in de ruimte. “Voor een gezond voedingspatroon is het belangrijk dat astronauten over verse groente kunnen beschikken. Bovendien is verse sla gewoon lekkerder dan voedsel uit blik”, licht een woordvoerder van de NASA toe. Dankzij de kippen is de bemanning nu ook verzekerd van voldoende eiwitten.

Met de kippen aan boord wordt het menu van de astronauten veel gevarieerder. “In theorie is het nu mogelijk om in de ruimte een caesarsalade te bereiden”, aldus de NASA. “In de toekomst willen de astronauten ook graag verse melk. We onderzoeken nu wat we daarvoor moeten lanceren.”

 
Deel dit artikel: