18 ℃
Buurt verontwaardigd

Asociale man (67) sproeit tuin ondanks droogte

Asociale man (67) sproeit tuin ondanks droogte
Foto: Budimir Jevtic / Shutterstock.com

Terwijl ons land te maken heeft met extreme droogte, sproeide een 67-jarige man uit Meppel vandaag doodleuk zijn tuin. Buurtbewoners spreken er schande van.

Nederland is al weken in de ban van de droogte. Op de meeste plaatsen is al langer dan een maand geen druppel regen meer gevallen, waarmee de afgelopen weken bijna in de top drie van langste droogteperioden ooit staan. Een asociale man uit Meppel trok zich er niets van aan. Hij sproeide dinsdagmiddag bijna een uur lang zijn tuin. Een voorbijganger maakte een foto van de bizarre actie.

“Ronduit schofterig”, moppert een boze buurtbewoner. “We doen allemaal ons best om water te besparen en deze aso flikkert gewoon een paar honderd liter over zijn planten. Dan ben je echt een hufter.”

Volgens de politie zijn er weinig mogelijkheden om de man aan te pakken, maar de lokale buurtwacht denkt daar anders over. “De tuin sproeien is wettelijk gezien niet verboden, maar het gaat om een stukje fatsoen”, zegt buurtwachter Richard Woenders. “De asociale tuinsproeier kan vandaag nog een bezoekje verwachten. En het blijft niet bij praten alleen, laat dat duidelijk zijn.”

 
Deel dit artikel: