Asociaal: man steelt iedere ochtend andermans afval en smijt het in een vrachtwagen

Asociaal: man steelt iedere ochtend andermans afval en smijt het in een vrachtwagen
Foto: Phaustov / Shutterstock.com

ZUNDERT - Hoewel de meeste mensen als kind hebben geleerd dat het niet netjes is om andermans spullen mee te nemen of weg te smijten, lijkt een man uit Zundert er heel andere normen en waarden op na te houden. Iedere ochtend trekt de man namelijk met een grote wagen door het dorp op zoek naar afvalzakken van anderen, om die vervolgens zonder expliciete toestemming in zijn laadbak te smijten en mee te nemen. Veel eigenaren zien hun afvalzakken nooit meer terug.

“Die vreemde vogel rijdt al jaren door mijn straat”, walgt bewoonster Sonja (54). “Al meerdere malen heb ik hem aangesproken op zijn asociale gedrag, maar hij kijkt mij dan altijd aan alsof ik degene ben die gek is. Wat een nare vent zeg, bah bah.”

Ook bewoner Rolf (62) heeft geen goed woord over voor de man die ongevraagd zijn restafval ontvreemdt en dat zonder enige vorm van respect wegmoffelt: “Hij doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Laatst durfde hij gewoon recht in mijn gezicht te zeggen: ‘Meneer, ik ben gewoon aan het werk’. Nou, toen heb ik me echt moeten inhouden hoor.”

De bewoners hebben al meerdere meldingen gedaan bij de politie in de hoop dat de man wordt gearresteerd, maar vooralsnog lijken deze pogingen tevergeefs. “De politie lijkt gewoon de kant te kiezen van die rare snuiter”, briest Sonja. “Een van die agenten gaf de man liefkozend zelfs de bijnaam ‘vuilnisman’, dus waarschijnlijk zijn dat gewoon vrienden. Allemaal doorgestoken kaart.”

 
Deel dit artikel: