19 ℃

Aso brengt kerstpakket niet naar de voedselbank

Als directeur bij een grote beleggingsmaatschappij verdient hij een topsalaris. Toch besloot Rob Keyberger zijn kerstpakket niet in te leveren bij de voedselbank. “Als je er niet voor werkt, heb je geen recht op luxe voedsel”, aldus Keyberger.

Foto: Halfpoint / Shutterstock.com

Zelf je kerstpakket houden is natuurlijk erg asociaal. De meeste werknemers brengen hun kerstpakket direct naar de voedselbank, zodat minder bedeelde mensen óók eens iets lekkers krijgen. Toch kiest Rob Keyberger (42) ervoor om niets weg te geven.

“Ik heb dit kerstpakket eerlijk verdiend. Ik heb er hard voor gewerkt. Waarom zou ik het afstaan aan paupers die het hele jaar op hun luie reet hebben gelegen?”, vraagt Rob. “Het gaat mij om het principe. Bij de voedselbank lopen mensen die om de een of andere reden mislukt zijn. Ik heb al het hele jaar hun uitkering betaald. Waarom moet ik dan ook nog mijn kerstpakket inleveren?”

“Truffelboter, bonbons, olijventapenade en nog veel meer”, zegt Rob terwijl hij in de doos kijkt. “Het meeste lust ik niet eens. Dat gooi ik direct weg. Behalve de wildpaté. Die gaat naar de hond.”

 
Deel dit artikel: