17 ℃

Asielzoekers tevreden over Turkse opvangresorts

Luxe resorts in Turkije bereiden zich voor op de komst van duizenden illegale asielzoekers uit onder meer Nederland. Turkije is bereid asielzoekers, die nu illegaal in Europa verblijven, terug te nemen. Ze zullen er worden opgevangen in all inclusive resorts. Vakantiegangers kunnen daar voorlopig niet terecht.

asielzoekers-tevreden-over-Turkse-opvanglocatiesAsielzoeker Saher Medahi komt oorspronkelijk uit Noord-Irak. Hij verbleef de afgelopen maanden in een azc in Nijmegen. Saher reisde alvast vooruit naar Turkije, om de nieuwe opvanglocaties te keuren. “Het kan, maar er moet nog wel wat verbeteren”, aldus Saher. “Het zwembadwater is net iets te koud. Bovendien serveert de bar alleen cocktails na twee uur ’s middags. Dat is onacceptabel.”

Saher verbaasde zich vooral over de klasseverschillen van de Turkse opvangresorts. “Er zitten locaties bij met slechts drie sterren. Daar wil je als fatsoenlijke asielzoeker natuurlijk niet zitten.”

De opvang van illegale asielzoekers in Turkije heeft gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers. Hans en Gerda Borgerman uit Zwolle hadden een vakantie geboekt in een Turks viersterrenresort. “Die gaat niet door”, zegt Hans. “Het hotel wordt vrijgemaakt voor asielzoekers. Gelukkig heeft het reisbureau een ander hotel voor ons geregeld. Nee, niet in Turkije. Maar Irak is ook mooi.”

 
Deel dit artikel: