Artsen waarschuwen: “Mannenlijf minder geschikt voor huishoudelijke klusjes”

Artsen waarschuwen: “Mannenlijf minder geschikt voor huishoudelijke klusjes”
Foto: Sirtravelot / Shutterstock.com

Steeds meer mannen dragen hun steentje bij aan het huishouden. Artsen noemen dat een gevaarlijke ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat het mannenlijf minder geschikt is voor het uitvoeren van huishoudelijke klusjes.

Elk jaar belanden duizenden mannen op de eerste hulp door ongelukken die zijn ontstaan tijdens het uitvoeren van huishoudelijke klusjes. “Stofzuigen, strijken, of wassen is voor mannen niet zonder risico”, zegt hoofdonderzoeker Wendy Clooster. “Het gevaar bestaat dat mannen bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen door hun rug gaan, of moe worden. Daarom adviseren wij om die taken over te laten aan de vrouw.”

Uit het onderzoek blijkt dat huishoudelijke klusjes prima door vrouwen kunnen worden uitgevoerd. “Bij dergelijke klusjes gaat het vaak om eenvoudig werk, waaraan een man zijn energie niet zou moeten verspillen”, legt Clooster uit. “Een man kan zijn tijd beter steken in typische mannentaken, zoals carrière maken, of inhoudelijke discussies voeren. Maar gewoon op de bank een biertje drinken mag natuurlijk ook.”

 
Deel dit artikel: