17 ℃

Artsen: “Kaarsje branden voor coronaslachtoffers helpt echt”

Foto: Nadeene / Shutterstock.com

Miljoenen Nederlanders hebben zaterdagavond een kaarsje gebrand voor de slachtoffers van het coronavirus. Op social media hebben veel mensen foto’s van hun brandende kaarsjes gedeeld. Artsen zien duidelijk het effect van de actie. 

“Mijn kaarsje brandt voor iedereen die tegen het coronavirus vecht”, deelt Marijke Jacobse op Facebook. Ook bij de 52-jarige Coby Lieberts brandde zaterdagavond een kaarsje. “Voor iedereen die nu ziek is”, schreef ze erbij.

Artsen zijn positief over het effect van de actie. “Een kaarsje branden voor iemand die al is overleden heeft helaas geen zin, maar voor de patiënten die nog in het ziekenhuis liggen zijn kaarsjes van levensbelang. Op de intensive care zien we coronapatiënten sinds zaterdagavond snel opknappen. Het virus lijkt behoorlijk onder de indruk van de kaarsjes”, zegt viroloog Eric Stammelhuis.

De arts roept Nederlanders dan ook op om vooral door te gaan met het branden van kaarsjes: “Dit is echt een zinvolle actie. Kaarsjes zijn een zeer krachtig wapen tegen het coronavirus, mits het er genoeg zijn. Eén kaarsje heeft natuurlijk niet zo veel zin. Maar miljoenen kaarsjes, daar heeft het virus niet van terug. Hoe meer kaarsjes er branden, hoe sneller we het virus onder controle hebben.”

 
Deel dit artikel: