18 ℃

Artsen horen kort kuchje tijdens persconferentie Rutte

Foto: YT CC

Artsen maken zich zorgen over de gezondheid van Mark Rutte. Tijdens een persconferentie vrijdagmiddag was een kort, maar duidelijk kuchje te horen.

Premier Rutte praatte de pers bij over de stand van zaken rond het coronavirus. Wie heel goed luisterde, hoorde tijdens het vragenrondje een kort kuchje. Viroloog Eric Stammelhuis noemt het kuchje “heel, heel ernstig”.

“In deze tijd is elk kuchje, hoe kort ook, reden tot ongerustheid”, zegt de arts. “We bestuderen nu de opnamen van de persconferentie. We hopen op die manier te kunnen achterhalen of het kuchje afkomstig was van premier Rutte zelf, of van een van de aanwezige journalisten.”

Kan het zo zijn dat premier Rutte zelf getroffen is door het coronavirus? “Daar wil ik nu nog niet over speculeren”, zegt Stammelhuis. “Maar we kunnen moeilijk ontkennen dat premier Rutte het niet zo nauw neemt met de coronamaatregelen. We hebben met elkaar afgesproken om thuis te blijven, maar meneer Rutte meent kennelijk dat dat niet voor hem geldt. Ik noem dat zeer onverstandig. We weten allemaal wat er met Boris Johnson is gebeurd.”

 
Deel dit artikel: