14 ℃
Mededeling van de redactie

Artikel over persvrijheid onder grote sociale druk niet gepubliceerd

Foto: Microgen / Shutterstock.com

De redactie ziet af van een uitvoerig artikel over de persvrijheid in ons land. Volgens de redactie zou publicatie van het artikel onaanvaardbare veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Eigenlijk was deze plek gereserveerd voor een redactioneel artikel over persvrijheid in Nederland, maar de redactie vindt het op dit moment niet verstandig om het artikel te publiceren.

“Ik heb het stuk gelezen. Het was zorgvuldig geschreven en goed onderbouwd, maar we kunnen de veiligheid van de verantwoordelijke journalist niet garanderen als het hier zou worden geplaatst. Onze redactie is niet zwaarbewaakt en onze medewerkers willen vanavond graag ongedeerd terug naar hun gezinnen. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om van publicatie af te zien”, zegt hoofdredacteur Hans Wolterdijk.

Vanwege de risico’s heeft de redactie besloten om op deze plek niet het artikel over persvrijheid te publiceren, maar enkele volstrekt onschuldige linkjes naar berichten over de hond Flossie, George Clooney en de wandelvierdaagse van Ruinerwold.

 
Deel dit artikel: