Arno en Janet mogen hun huis niet meer verkopen aan Hugo de Jonge

Arno en Janet mogen hun huis niet meer verkopen aan Hugo de Jonge
Foto: DGLimages / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Een flinke tegenvaller voor Arno en Janet Koolpader uit Oosterhout en minister Hugo de Jonge. Het echtpaar had hun woning dolgraag aan de minister willen verkopen, maar door een nieuw wetsvoorstel dreigt dat niet door te kunnen gaan.

Omdat ze een dagje ouder worden, willen Arno en Janet graag wat kleiner gaan wonen. In Hugo de Jonge dachten ze de ideale koper te hebben gevonden. “We zagen het al helemaal voor ons”, zegt Arno (69). “Ons huis heeft drie slaapkamers, een net gerenoveerde badkamer en een schitterende tuin. Perfect voor Hugo de Jonge. En dat alles voor een vraagprijs van slechts 354.999 euro. We hadden het hem zó ontzettend gegund.”

Maar door een nieuw wetsvoorstel dreigt de verkoop niet door te kunnen gaan. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel om de verkoop van woningen tot 355.000 euro aan strenge regels te binden en huiseigenaren te dwingen hun woning te verkopen aan mensen met een laag- of middeninkomen. En daar valt Hugo de Jonge met een salaris van 186.414 euro niet onder.

“Heel erg jammer”, zegt Janet (66). “We hopen dat Hugo deze idiote wet nog kan tegenhouden. We zouden het verschrikkelijk vinden als hij hiervan de dupe wordt.”

 
Deel dit artikel: