22 ℃

Arnhemse pizzaservice Mario bezorgt niet meer in Rusland

Foto: Astudio / Shutterstock.com

Steeds meer Westerse bedrijven trekken zich terug uit Rusland. De Arnhemse pizzaservice Mario neemt geen bestellingen uit Rusland meer aan. Het eenmansbedrijf, dat zich toelegt op het bereiden en bezorgen van traditionele Italiaanse gerechten, liet dat vanmiddag weten in een persverklaring.

De maatregel is bedoeld als sanctie na de inval van Russische troepen in Oekraïne. “Natuurlijk hebben ik hier lang over nagedacht. Dit is geen maatregel die je zomaar even neemt, vooral omdat de gewone Russische pizzaliefhebber natuurlijk geen schuld heeft aan de invasie. Toch denk ik dat dit de juiste beslissing is”, zegt eigenaar Richard Kuipers.

De maatregel betekent dat inwoners van Rusland die trek hebben in pizza niet meer bij de Arnhemse pizzaservice terechtkunnen. “Natuurlijk kan dit gevolgen hebben voor de omzet van mijn bedrijf, maar ik denk dat die mee zullen vallen”, aldus Kuipers. “Onze relatie met Rusland was altijd al moeizaam. Tot nu toe hebben wij geen enkele bestelling uit Rusland ontvangen.”

 
Deel dit artikel: