20 ℃

Arnemuiden onder water gezet ter voorkoming vuurwerkoverlast

Arnemuiden onder water gezet ter voorkoming vuurwerkoverlast
Foto: Nikky de Graaf / Barmalini / Shutterstock.com

ARNEMUIDEN - “Zoals 2021/2022 gaat het niet meer worden”, begint burgemeester Bergmann zijn toespraak. Tijdens de jaarlijkse vergadering vlak voor de jaarwisseling kwam de aftredend burgemeester met een opvallende maatregel. In overleg met de dorpsraad stelde Bergmann een complete inundatie van het vissersdorp voor. 

Het dorp is berucht om zijn oudejaarsrellen. Twee jaar geleden werden meerdere brandjes gesticht en moest de ME ingrijpen om meer vernielingen te voorkomen. Door het dorp nu preventief onder water te zetten, wil burgemeester Bergmann voorkomen dat het tijdens de komende jaarwisseling opnieuw misgaat.

Veel winkeliers en bewoners zijn opgelucht door deze oplossing. Winkelier Lieven Meerman is het zat dat er zoveel gesloopt wordt en prijst het moedige optreden van de burgervader: “Je bedenkt je wel twee keer als je kilometers door het koude water moet waden voordat je een brievenbus op kan blazen.”

Ook de burgemeester is enthousiast over het unanieme besluit: “Inundatie is een beproefd middel. Tijdens de watersnoodramp in 1953 hoorde je nog geen rotje is mij verteld. De sluizen van het Veerse Meer zijn inmiddels geopend en we staan nu tot de enkels in het water.”

Toch laat “die hard” Leus Snoek zich niet van de wijs brengen: “We hebben ons kerstgeld net gekregen, dus we hebben met de vriendengroep waterscooters gekocht om toch nog lekker te kunnen knallen. Het voordeel is dat de ME dan ook niet bij ons kan”, gniffelt hij terwijl hij een Cobra in het water gooit.

 
Deel dit artikel: