Arne Slot verklaart Europese uitschakeling Feyenoord: “Veel spelers met hoofd al bij Almere City”

Arne Slot verklaart Europese uitschakeling Feyenoord: “Veel spelers met hoofd al bij Almere City”
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

ROTTERDAM - Feyenoord is er niet in geslaagd om de achtste finales te behalen van de Europa League. Na een zenuwslopende wedstrijd van honderdtwintig minuten trok thuisclub AS Roma met strafschoppen aan het langste eind. Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot is de Europese uitschakeling vooral een mentale kwestie: “Veel spelers waren met hun hoofd al bij de uitwedstrijd tegen Almere City.”

“Na negentig minuten was bij veel jongens de pijp volledig leeg”, legt Slot uit. “Op zo’n moment wordt het mentale aspect bepalend in een wedstrijd. Helaas hebben wij op dit vlak tekortgeschoten. Te veel spelers leken te vergeten dat ze in Rome speelden voor een plek bij de laatste zestien; hun gedachten waren al volledig bij het kolkende Yanmar Stadion in Almere. Spelers van AS Roma hadden hierdoor het mentale voordeel. Zij hoeven dit weekeinde immers niet te spelen tegen het geduchte Almere City.”

Slot betreurt het gebrek aan focus bij zijn spelers, maar begrijpt het ook enigszins: “Nog nooit in de geschiedenis van het voetbal heeft een Nederlandse club drie dagen na een uitwedstrijd tegen AS Roma gewonnen bij Almere City. Ga maar na, dat is nooit voorgekomen. Zo’n statistiek leeft natuurlijk ook in een spelersgroep. Verdediger Dávid Hancko zei me niet voor niets voorafgaand aan de wedstrijd tegen AS Roma: ‘Allemaal leuk en aardig zo’n Dybala, maar zondagmiddag wacht Ritmeester van de Kamp. Dat is pas het échte werk’. Ik kon hem geen ongelijk geven.”

 
Deel dit artikel: