13 ℃

Armoede onder werkende Nederlanders groeit hard

Steeds meer Nederlanders met een baan hebben moeite om rond te komen. In de afgelopen jaren is het aantal werkende mensen in armoede met maar liefst 60 procent toegenomen.

Foto: Haywire Media / Shutterstock.com

Een baan betekent niet altijd dat er voldoende geld binnenkomt. Dat merkt ook bankdirecteur Cees Winkelaers (53). Hij zag zijn bonussen in de afgelopen tien jaar met maar liefst 5 procent dalen.

Een weekendje naar New York, of een nieuwe Audi R8. Dingen die voor andere mensen vanzelfsprekend zijn kan Cees niet meer betalen. “Netto blijft er per maand niet meer dan elfduizend euro over. Dat lijkt veel, maar daar moeten de boodschappen nog vanaf. Aan het einde van de maand blijft er soms nog maar vijfduizend euro over om te sparen, terwijl ik toch 36 uur per week werk”, rekent hij uit.

Afgelopen zomer werd Cees hard met zijn armoede geconfronteerd: “Ik wilde naar de Malediven in de business class. Dat hakt stevig in het budget. In dezelfde maand was mijn zoontje jarig. Ja, dan moet je keuzes maken. Gelukkig was hij niet lang verdrietig.”

 
Deel dit artikel: