17 ℃

Armoede in middenklassegezinnen neemt toe: “Kinderen moeten gamen op verouderde Xbox of PlayStation”

Armoede in middenklassegezinnen neemt toe: “Kinderen moeten gamen op verouderde Xbox of PlayStation”
Foto: Bez Bretelky / Shutterstock.com

Niet alleen onder de minima, maar juist in de middenklasse neemt de armoede in ons land snel toe. Vooral de kinderen worden daar het slachtoffer van. Dat blijkt uit een inventarisatie van bureau QuestionIt. Bijna de helft van de kinderen in middenklassegezinnen gamet nog met een gedateerde PlayStation 4 of verouderde Xbox.

“In steeds meer gezinnen zien we kinderen gamen op een verouderde console. Hoewel de PlayStation 5 al lang verkrijgbaar is, zijn er nog steeds kinderen die moeten gamen op een PlayStation 4. De kans is groot dat deze kinderen een spelachterstand ontwikkelen op hun leeftijdsgenootjes die wel gewoon het nieuwste model hebben”, zegt budgetcoach Meike Hippert.

D66 heeft in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de schrijnende gamesituatie van jongeren in de middenklasse. Toch kunnen middenklassegezinnen ook zelf veel doen. Hippert: “Het begint bij een goede financiële planning en het maken van betere keuzes. Verse groente is bijvoorbeeld relatief duur, terwijl in veel gezinnen toch ’s avonds bloemkool of broccoli op tafel staat. Als je dat soort uitspattingen achterwege laat, heb je een betere gameconsole voor de kinderen al na enkele maanden bij elkaar gespaard.”

 
Deel dit artikel: