Arme mensen totaal niet solidair, bestelden amper kerstmenu’s bij restaurants

Foto: dpVUE images / Shutterstock.com

Een paar dagen na Kerst wordt langzamerhand duidelijk hoe solidair Nederland is geweest met de noodlijdende horeca. Over het algemeen is het saamhorigheidsgevoel in Nederland goed ontwikkeld, maar er is een groep mensen die zich volledig aan elke vorm van solidariteit onttrekt: de arme medemens.

Sterrenrestaurant De Soete Pot in Wassenaar kan er over meepraten. Volgens eigenaar Robert ten Hoevelaken was slechts één van de 217 kerstmenu’s die het restaurant afleverde besteld door een gezin uit de minder welgestelde klasse. “Ik wil niet te hard oordelen over de arme medemens, maar ik neem aan dat iedereen het met mij eens is dat het een behoorlijk asociaal volkje blijkt te zijn dat geen enkel oog heeft voor de noden van anderen.”

Uitkeringstrekker Tinus de Kort ziet dat toch iets anders: “Als je niet veel geld hebt, moet je elk dubbeltje omkeren. Dan zit een luxe afhaalmenu er echt niet in. Wij moeten over elke uitgave nadenken. Ik en mijn vrouw zijn al blij dat we dagelijks drie pakjes sigaretten kunnen kopen.”

 
Deel dit artikel: