13 ℃

Arme kinderen toch mee op schoolwereldreisje

Het kabinet wil een einde maken aan het buitensluiten van kinderen bij schoolreisjes als hun ouders de ouderbijdrage niet kunnen betalen. Dat is goed nieuws voor de leerlingen van basisschool De Boterbloem, waar kinderen van arme ouders buiten de boot dreigden te vallen.

Foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Volgende maand gaan de leerlingen van De Boterbloem op schoolwereldreisje. “Het reisje is onderdeel van ons aardrijkskundeproject. Tijdens het uitstapje kunnen de kinderen met eigen ogen zien dat de wereld groter is dan alleen Europa”, zegt directeur Frank Coevelaar.

Zes leerlingen van de basisschool liepen het reisje bijna mis, omdat hun ouders de benodigde dertigduizend euro niet op tafel kunnen leggen. De SP en GroenLinks willen dat de overheid bijspringt. “Kinderen mogen niet worden buitengesloten omdat hun ouders wat minder te besteden hebben”, zegt Coevelaar. “We hopen dat ook de armere kinderen alsnog mee kunnen. Veel kinderen zijn bijvoorbeeld nog nooit op de Malediven geweest, terwijl dat wel belangrijk is voor hun ontwikkeling.”

 
Deel dit artikel: