26 ℃

Arjen Robben ziet leeftijd niet als nadeel: “Een schwalbe heeft weinig impact op het lichaam”

Foto: Krakenimages.com / Cosmin Iftode / Anton Havelaar / Shutterstock.com

De herintreding van Arjen Robben in het voetbal is de sportstunt van het jaar. Robben, die als bijnaam ‘de man van glas’ heeft, kan het voetbal toch niet missen en gaat aan de slag bij zijn jeugdliefde FC Groningen.

De buitenwereld maakt zich ernstige zorgen of het lichaam van Robben een heel seizoen voetballen nog wel aankan. Robben zelf maakt zich daar minder zorgen over: “Kijk, rennen, schieten en slidings maken, dat zal wat moeizamer gaan. Maar mijn grootste kwaliteit, de schwalbe, kan ik nog zonder enige belemmering inzetten.”

De vraag dringt zich op of FC Groningen dan wel echt iets heeft aan de rentree van Robben. “Tuurlijk hebben ze nog iets aan mij”, antwoordt Robben. “Ik heb in mijn carrière tientallen overtredingen van mijn tegenstanders kunnen veinzen die geleid hebben tot penalty’s en bepalende vrije trappen. Ik heb in de grootste competities de beste scheidsrechters om de tuin kunnen leiden, dus in de Mickey Mouse divisie verwacht ik per jaar minimaal 20 penalty’s bij elkaar te kunnen acteren.”

 
Deel dit artikel: