16 ℃

Voetbalclub: “Arjen Robben verkocht te weinig loten”

Arjen Robben mag mogelijk niet meer meedoen met Bayern München. De voetballer verkocht te weinig loten voor de nieuwjaarsloterij. Het bestuur van de voetbalclub dreigt zijn lidmaatschap om die reden in te trekken.

arjen-robben

Foto: Flickr CC Rayand

Door het verkopen van loten dragen de voetballertjes zelf bij aan de contributie voor de club. Arjen Robben verkocht slechts 10 van de benodigde 25 loten. Normaliter worden de kosten van de niet-verkochte loten afgeschreven van de rekening van de ouders, maar die willen niet betalen.

“De meeste ouders betalen gewoon om geen gezeur te hebben, maar ik vind dat je als partij gewoon blij moet zijn met elke euro”, zegt Robben’s moeder. Voorzitter Uli Hoeneß van Bayern München zegt de situatie te betreuren, maar dat het bestuur de regels volgt. “Een aantal jaar geleden is tijdens een ledenvergadering besloten dat dit de gang van zaken is. Bij een tennisvereniging moet je bardiensten draaien. Als je dat niet wilt, kan je het ook afkopen.”

Arjen Robben is volgens zijn moeder erg aangedaan door het gebeuren. “Hij vindt het stom”, zegt ze. “Hij heeft al twee dagen hoofdpijn en hij moet overgeven.”

 
Deel dit artikel: