17 ℃

Arib ontkent agressief gedrag: “Ik ga ze allemaal kapotmaken!”

Arib ontkent agressief gedrag: “Ik ga ze allemaal kapotmaken!”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib ontkent alle aantijgingen richting haar adres. Er wordt een onderzoek ingesteld naar Arib, omdat haar gedrag zou hebben geleid tot een ‘onveilige werkomgeving’ in de Kamer. Maar volgens Arib is ze de vredelievendheid zelve en gaat ze iedereen kapotmaken die het tegendeel beweert.

“Volslagen krankjorum en infaam.” Aan het woord is de oud-Kamervoorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib. Zij vindt dat ze totaal onterecht voor de bus wordt gegooid door de huidige voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp. “Het is echt ongekend wat mij hier overkomt. Men beschuldigt mij van een schrikbewind en agressief gedrag. Dat pik ik uiteraard niet. Ik zal iedereen die zijn of haar mond over mij open doet tot in de eeuwigheid opjagen.”

Volgens Arib maakte niet zij, maar juist haar medewerkers zich schuldig aan machtsmisbruik: “Ik maakte het dagelijks mee dat mijn medewerkers niet naar behoren functioneerden. Als ik ’s ochtends mijn werkruimte binnenkwam, was regelmatig mijn stoel nog niet voorverwarmd. Ook kwam het regelmatig voor dat geen van mijn lakeien mijn voeten naar behoren masseerden. En dan heb ik het nog niet eens over mijn chauffeur die overduidelijk met tegenzin voor mij boog. Zogenaamd door zijn herniaoperatie, maar in dat soort goedkope smoesjes trap ik niet! Wat ik dus maar wil zeggen: het zou goed zijn als mijn oud-medewerkers eens in de spiegel zouden kijken. Ik weet waar jullie wonen.”

 
Deel dit artikel: