14 ℃

Archeologen vinden menselijke botten vlakbij kerk

Archeologen vinden menselijke botten vlakbij kerk
Foto: Microgen / Shutterstock.com

MEPPEL - Vlak naast een kerk in Meppel heeft een groep gerenommeerde archeologen een bijzondere vondst gedaan. Na enkele uren graven troffen zij rond de kerk botten en allerlei andere overblijfselen aan die naar alle waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de mens.

“Ik kan het nog steeds niet goed bevatten”, vertelt hoofdarcheoloog Joris Rullaart (48). “In eerste instantie dachten we dat we te maken hadden met een reusachtige dinosaurus die al miljoenen jaren onder deze vlakte moest hebben gelegen. Deze hypothese werd echter verworpen toen we erachter kwamen dat de botten niet ouder konden zijn dan honderd jaar. Het is zo bizar. Niet eerder in mijn carrière heb ik bij een opgraving zoveel menselijke botten gevonden.”

Vervolgonderzoeken en reconstructies moeten gaan uitwijzen wie al deze mensen waren, wanneer zij precies leefden, hoe zij eruit zagen en of er een verband tussen hen bestaat. Tevens zullen hierbij de aangetroffen stenen met inscripties grondig bestudeerd worden. De archeologen zullen in de komende tijd ook bij andere kerken opgravingen gaan doen om na te gaan of daar ook menselijke botten te vinden zijn.

 
Deel dit artikel: