13 ℃

Arbeiderspartij hoopt op plekje in de gemeenteraad

“Het zit in mijn familie, zou je kunnen zeggen. Mijn grootvader was al actief in de politiek”, zegt lijsttrekker Heinrich von Stauffhausen (56). Met zijn Arbeiderspartij Heerlen hoopt hij op een plekje in de gemeenteraad.

Foto: Creativa Images / Shutterstock.com / Nieuwspaal

“Sterk, sociaal, eerlijk. Dat zijn onze kernwaarden. Iedereen moet zich welkom voelen in onze gemeente. Of je nou christen, moslim of jood bent. Wij willen niemand uitsluiten. Wij zijn een partij voor álle inwoners van Heerlen”, zegt Von Stauffhausen.

Von Stauffhausen is relatief nieuw in de gemeentepolitiek. Hij begon zijn carrière als schilder, maar kreeg steeds meer interesse in het lokale bestuur. “In onze regio valt nog veel te verbeteren, vooral op het gebied van vervoer. Denk aan de aanleg van nieuwe spoorverbindingen en snelwegen. Daar wil ik me sterk voor maken”, aldus Von Stauffhausen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart hoopt de Arbeiderspartij Heerlen op zes zetels. Een goede relatie met het buitenland is een speerpunt voor lijsttrekker. “Heerlen ligt dicht bij Duitsland. Het is belangrijk dat we elkaars grenzen respecteren”, aldus Von Stauffhausen. “In het verleden zijn daar fouten mee gemaakt.”

 
Deel dit artikel: