16 ℃

Arbeiders in Qatar blij met WK-kwalificatie Oranje: “Hier deden we het voor”

Foto: Ekkasit A Siam / Shutterstock.com

Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor het WK voetbal in Qatar. Oranje versloeg Noorwegen in de kwalificatiewedstrijd met 2-0. De komst van Oranje is met gejuich ontvangen door de arbeiders in Qatar, die momenteel de laatste hand leggen aan de stadions.

In de Qatarese stad Doha werkt een arbeidsmigrant nog 14 uur per dag om het stadion op tijd klaar te krijgen. De arbeider huilt tranen van geluk als hij hoort dat Nederland zich heeft geplaatst: “Ik werk al  maandenlang voor een habbekrats en onder mensonterende omstandigheden aan het WK-stadion. Vaak zit ik er helemaal doorheen. Dan wordt de ellende me even te veel. Maar nu ik weet dat Nederland erbij zal zijn, weet ik weer waarvoor ik het doe. Prachtig.”

Even verderop laat een zichtbaar ontroerde ijzervlechter zijn handen zien. “Die zijn helemaal kapot, maar ik leef nog”, vertelt hij. “Meer dan 6.500 arbeiders zijn bij de bouw van de stadions om het leven gekomen. 6.500 doden. Dat is niet niks. Maar nu ik weet dat Oranje hier zal voetballen, denk ik: ja, het was het allemaal waard. Voetbal kan zo mooi zijn.”

 
Deel dit artikel: