19 ℃

Opnieuw ophef: “Apothekers verdienden geld aan zieke mensen”

Foto: Robinotof / Shutterstock.com

Na de veelbesproken mondkapjesdeal van Sywert van Lienden liggen nu ook de apotheken onder vuur. Apothekers blijken op grote schaal geld te hebben verdiend aan de medicijnen die ze verkochten. Dat staat in een rapport van 55Plus. Medicijnen werden vaak boven de inkoopprijs verkocht. Van de winst kochten de apothekers luxe vakanties, auto’s en zelfs huizen. 55Plus spreekt van een groot schandaal.

Alle onderzochte apotheken verkochten medicijnen voor een hoger bedrag dan de inkoopprijs. De winst staken de apothekers in hun zak. Sommige apothekers verdienden op die manier tienduizenden euro’s per jaar. Vorige week werd nog een apothekersassistente betrapt die haar boodschappen afrekende met geld dat ze in de apotheek had verdiend.

“Er is op grote schaal geld verdiend over de rug van zieke mensen. Vaak waren het ouderen die zelf amper iets te besteden hebben”, zegt een woordvoerder van 55Plus. “Er zijn verhalen bekend over een apotheker die met de handel in medicijnen elke maand drieduizend euro opstreek. Daar ging hij lekker van op vakantie, terwijl zijn klanten thuis ziek waren.”

Het rapport wordt volgende week voorgelegd aan de Tweede Kamer.

 
Deel dit artikel: