Apenpokken inmiddels ook als NFT verkrijgbaar

Apenpokken inmiddels ook als NFT verkrijgbaar
Foto: GGG999 / Natee Meepian / Shutterstock.com

De apenpokken hebben de overstap gemaakt naar de cryptowereld. Verzamelaars van NFT’s kunnen bieden op een afbeelding van een aap met apenpokken.

NFT staat voor non-fungible token, ofwel een niet-vervangbare token. Deze NFT’s zijn digitale bestanden die gekoppeld zijn aan een digitaal ‘iets’, zoals een afbeelding, of een filmpje. In de blockchain staat wie de eigenaar is. Bijzonder populair zijn de zogenoemde Bored Ape NFT’s. Dat is een collectie afbeeldingen van apen die voor veel geld worden verhandeld.

Wie een Bored Ape met apenpokken wil hebben, moet daar ruim twee ether voor neertellen, omgerekend bijna vierduizend euro. Er zijn NFT’s van apen met verschillende stadia van de ziekte, variërend van een paar kleine rode bultjes tot bloedende zweren over het hele gezicht.

“De cryptowereld kan zich razendsnel aanpassen aan de actualiteit”, zegt techjournalist Dando Nastelijn. “Een paar uur na de uitbraak van de apenpokken was er al een digitale aap die ze heeft. Dit bewijst opnieuw het nut van NFT’s.”

 
Deel dit artikel: