15 ℃

Apeldoorn wil profvoetbal: “Zonder hooligans steeds moeilijker om stad veilig te houden”

Foto: Tsuguliev / Shutterstock.com

In Apeldoorn is gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. De stad had daarom een noodbevel afgekondigd. De betoging verliep relatief rustig, maar de burgemeester vreest voor de nabije toekomst.

Burgemeester Heerts laat een onderzoek instellen naar de haalbaarheid van professioneel voetbal in Apeldoorn. Volgens hem is dat de enige mogelijkheid om in de toekomst de veiligheid van de stad te garanderen: “Ik ben natuurlijk blij dat de politie en de ME de boel tot nu toe aankunnen, maar ik wil een meer structurele oplossing voor het veiligheidsprobleem. Ik wil kunnen terugvallen op de vredelievende krachten in onze stad. En dan kom je al snel uit bij de harde kern van een voetbalclub.”

De burgemeester hekelt dan ook de criticasters die wijzen op de enorme kosten van een nieuwe voetbalclub inclusief stadion: “Als het gaat om veiligheid moet je niet alleen maar naar de kosten kijken. Veiligheid gaat iedere burger aan. Ik pleit er dan ook voor om dit plan zo snel mogelijk in praktijk te brengen, zodat onze toekomstige beschermers elke twee weken bezoek krijgen van de hooligans uit Den Haag, Den Bosch en Rotterdam. Daar zullen ze ongetwijfeld veel van leren.”

 
Deel dit artikel: