AOW-leeftijd stijgt tot drie maanden na overlijden

AOW-leeftijd stijgt tot drie maanden na overlijden
Foto: YT CC

Het kabinet heeft besloten om de AOW-leeftijd te verhogen tot drie maanden na het overlijden. Hiermee hoopt het kabinet honderden miljarden te bezuinigen.

Het zijn barre tijden en het kabinet kijkt naar allerlei mogelijkheden om fiks te kunnen bezuinigen. De AOW is het eerste slachtoffer van deze bezuinigingsdrift. Volgens parlementair verslaggever Wilp van de Sterrenburg is het logisch dat het kabinet deze beslissing neemt: “We stevenen als land af op een ongekend hoog begrotingstekort. Dat is alleen te tackelen met een keiharde ingreep.”

Toch wil minster van Financiën Sigrid Kaag niet spreken over een keiharde ingreep: “Het is een gepaste reactie op een significant probleem. Ik spreek heel wat mensen in het land en bemerkte dat de AOW voor hun slechts een fooitje is. Een extraatje dat de gemiddelde Nederlander makkelijk kan missen. En dus hebben wij als kabinet besloten dat voortaan iedereen pas drie maanden na zijn of haar dood AOW-gerechtigd is. Lekker overzichtelijk en goed voor de overheidsfinanciën. Ik durf met enige trots te spreken over een win/win situatie voor het gehele volk.”

 
Deel dit artikel: