18 ℃

ANWB-leden krijgen eigen praatpaal in de tuin

Wie lid is van de Wegenwacht-service van de ANWB krijgt een praatpaal in de tuin. Daarmee hoopt de ANWB de pechhulp voor automobilisten te verbeteren.

anwb-leden-krijgen-eigen-praatpaal-in-de-tuinVolgens de ANWB hebben veel leden om een eigen praatpaal gevraagd. “Bij pech kun je natuurlijk de praatpalen langs de snelweg gebruiken, maar wat doe je als je nog thuis bent?”, zegt woordvoerder Pascal Nofs. “Vooral in de winter willen auto’s thuis al niet starten. Met de praatpaal in de tuin kan in dergelijke situaties toch contact worden gelegd met de Wegenwacht.”

ANWB-lid Nicole Tisselink uit Schagen is blij met de nieuwe service. “In februari wilde ik ’s morgens naar mijn werk, maar mijn auto startte niet. Ik woon midden in een woonwijk. Zie daar maar eens een praatpaal te vinden! Ik moest eerst drie uur lopen naar de A7.”

Als u een abonnement heeft op de Wegenwacht-service, wordt uw praatpaal tussen juni en oktober gratis in uw tuin geplaatst. U moet daarvoor wel thuisblijven. “Dat is geen probleem”, zegt Tisselink, “mijn auto start toch niet”.

 
Deel dit artikel: