23 ℃

Anja verdient haar geld als André Hazes-lookalike

Precies 15 jaar geleden overleed André Hazes. Omdat de populaire volkszanger zelf niet meer kan optreden, heeft Anja Pot (51) zijn werkzaamheden overgenomen. Al ruim tien jaar verdient ze haar geld als André Hazes-lookalike.

Foto: Aaron Amat / Shutterstock.com / Louis Hansel / Unsplash

“Bruiloften, feesten, maar ook grotere concerten. Ik heb een keer opgetreden in de Arena in Amsterdam, voor vijftigduizend mensen”, vertelt Anja trots. “De meeste mensen zien het verschil niet. Als ik op het podium sta, denken ze dat Hazes uit de dood is herrezen.”

De uiterlijke overeenkomst is inderdaad treffend, maar dat is volgens Anja niet genoeg om als lookalike de kost te verdienen. “Je moet er niet alleen uitzien als André Hazes, je moet je ook als hem gedragen”, verklapt ze. “Vroeger dronk ik nooit bier, dat vond ik te slap. Nu drink ik twee sixpacks per dag. Het hoort er allemaal bij.”

En zingen? Lijkt Anja’s stem op die van de echte Hazes? “Nee, totaal niet”, lacht ze. “Tijdens een optreden zing ik maar een paar woordjes, de rest laat ik aan het publiek over. Hazes deed dat ook. Mijn stem lijkt voor geen meter op Hazes, maar mijn uiterlijk maakt veel goed.”

 
Deel dit artikel: