'Sorry'

Anja (42) maakte winkelketen Blokker kapot

Anja (42) maakte winkelketen Blokker kapot
Foto: Sver shinsky / Shutterstock.com

HOUTEN - “Ze krijgen geen cent van me, helemaal niks”, zegt Anja Ludders uit Houten. Zij wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van de problemen bij winkelketen Blokker.

Blokker lijdt al geruime tijd grote verliezen en verkeert in geldnood. Als er geen nieuwe financiering wordt gevonden, ligt een faillissement op de loer. Volgens economen is het wegblijven van Anja Ludders de voornaamste oorzaak van de malaise.

In de gloriejaren van Blokker kocht Ludders er zo’n beetje alles. “Pannen, waxinelichtjes, keukenpapier, je kon het zo gek niet bedenken of ik haalde het bij Blokker”, herinnert ze zich. “Maar een bedankje kon er nooit vanaf. Geen bosje bloemen, zelfs geen kaartje toen ik jarig was. Ja, sorry, maar dan houdt het natuurlijk een keer op.”

Omdat klanten wegblijven, leed Blokker in het afgelopen boekjaar een verlies van 1,8 miljoen euro. Toch is Ludders niet van plan een bezoek te brengen aan haar plaatselijke Blokker-vestiging. “Ik ben best bereid tot een gesprek, maar het initiatief ligt bij hen”, zegt Ludders resoluut. “Laat ze eerst maar eens bellen.”

 
Deel dit artikel: