12 ℃

Anita uit Almelo blij dat tweedeling in Nederland steeds verder toeneemt

Foto: Motortion Films / Madhourse / Shutterstock.com

Vijftien burgemeesters van grote en middelgrote steden hebben een manifest overhandigd aan het kabinet. In dit manifest staat dat de burgemeesters zich zorgen maken over de tweedeling in de maatschappij die door de coronacrisis alleen maar toeneemt. Anita ter Horst uit Almelo ziet het probleem niet.

“Ik vind een tweedeling juist hartstikke mooi”, zegt Anita vanuit haar gezellige eengezinswoning. “Vroeger op school kregen we ook weleens driedelingen of zelfs vierdelingen, maar die waren nooit aan mij besteed. Al die moeilijkdoenerij kan mij gestolen worden. Geef mij maar een tweedeling. Dan mogen die hoge heren fijn met elkaar gaan zevenendertigdelen of zoiets. Mij moeten ze niet lastigvallen met die onzin.”

Overigens heeft Anita nog wel iets kritisch te melden over de tweedeling: “Kijk, ik vind een tweedeling op zich prima, maar nog liever heb ik een eendeling. Laat de politici’s zich daar maar eens mee bezighouden. Dan kunnen die domme lui aan de overkant van de straat misschien ook eens volgen wat er gaande is in de maatschappij.”

 
Deel dit artikel: