16 ℃

Angst voor coronavirus drijft mensen naar Texel

Foto: Nicolas Economou / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders slaan op de vlucht voor het coronavirus. Ze zijn vooral op weg naar Texel. Het eiland is nog altijd virusvrij.

Het aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt snel. Woensdag werden maar liefst 15 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het totaal aantal coronapatiënten in ons land loopt inmiddels tegen de 40. Steeds meer Nederlanders zoeken een veilig heenkomen. Texel blijkt een populair toevluchtsoord. De Waddenzee dient als een natuurlijke barrière voor het coronavirus, waardoor het eiland nog altijd virusvrij is.

Een groep van zo’n 30 coronavluchtelingen slaagde er vanmorgen in om Texel te bereiken. Vanuit de haven van Den Helder staken ze met een rubberbootje het Marsdiep over. Veel meer dan een kleine tas hebben ze niet bij zich. Tijd om koffers in te pakken was er niet meer. Op hun vlucht voor het coronavirus hebben ze alles achter zich gelaten.

De lokale bevolking op Texel is niet bepaald blij met de komst van de coronavluchtelingen. “Er is hier geen plek voor al deze mensen. Het zijn er te veel”, zucht een oudere eilandbewoner. “Sommige vluchtelingen komen uit plaatsen waar het coronavirus helemaal niet is. Ze komen naar Texel om te profiteren van onze welvaart. We zijn bang dat ze nooit meer weggaan. Straks pikken ze onze banen ook nog in.”

 
Deel dit artikel: