14 ℃
School 'diep geschokt':

Angela K. liet haar kind fietsen naar school

Angela K. liet haar kind fietsen naar school
Foto: Irina Borsuchenko - Tanya Ustenko - Shutterstock.com

Een schrijnende situatie in Meppel, aan het begin van het nieuwe schooljaar. Onderzoek moet uitwijzen of de 38-jarige moeder Angela K. te ver is gegaan, toen ze haar 10-jarige zoon dwong om met de fiets naar school te gaan.

De zaak kwam aan het licht toen zoon Brian deze week zonder zijn moeder op school verscheen. Hij moest de hele weg van huis naar school fietsen, een afstand van maar liefst twee kilometer.

“We zijn heel erg geschrokken van wat er is gebeurd. Het gedrag van deze moeder is in onze ogen ontoelaatbaar”, laat het schoolbestuur in een verklaring weten. “Wij weten dat dit gezin beschikt over een Volkswagen van nog geen drie jaar oud. Dan laat je je kind niet fietsen.” De school benadrukt dat andere kinderen wel gewoon met de auto naar school gebracht worden.

Volgens schoolpsycholoog Gerard Zilver gaat het niet om een incident. “Er zijn helaas meer ouders die te beroerd zijn om hun kinderen naar school te brengen”, aldus Zilver. “In de klas zien we kinderen die soms al twee, drie kilometer hebben gefietst en dán nog aan hun schooldag moeten beginnen. Je hart breekt, als je dat ziet.”

 
Deel dit artikel: