17 ℃

André van Duin in tranen: “Waarom heeft niemand een hekel aan mij?”

André van Duin sprak zaterdagavond in het televisieprogramma Matthijs Gaat Door openhartig over een zware periode uit zijn leven. De komiek brak toen hij het had over het gebrek aan haat waar hij dagelijks mee te maken heeft.

Het afgelopen jaar was voor André van Duin zwaar. Zijn man overleed en zelf werd hij getroffen door kanker. Monter als altijd deed de volkskomiek zijn verhaal. Toch brak hij toen het ging over de duizenden beterschapmailtjes en kaartjes die hij mocht ontvangen: “Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik mis de haatmail toch wel een beetje.”

Matthijs van Nieuwkerk was enigszins verbaasd en vroeg zich openlijk af of Van Duin de haatmail niet romantiseerde. Van Duin: “Het gaat niet om romantiseren, maar ik wil graag een volwaardig lid zijn van de samenleving. Iedereen wordt op social media met de grond gelijk gemaakt, maar ik zie alleen maar lieve, leuke en grappige berichtjes langskomen. Op deze manier raak ik de aansluiting met de maatschappij kwijt. En dat maakt me intens verdrietig.”

 
Deel dit artikel: