17 ℃

Amsterdamse startup ontwikkelt slimme fietsbel

Amsterdamse startup ontwikkelt slimme fietsbel
Foto: Dean Drobot / Hadrian / Shutterstock.com

Je mag het rustig een succesverhaal noemen. Tijn Verkotte (27) en Michel Nist (24) van de Amsterdamse startup Move! ontwikkelden de eerste slimme fietsbel ter wereld. Fietsers hoeven tijdens het rijden niet meer op te kijken van hun smartphone.

“Het is best raar dat niemand eerder op dit idee kwam. Al jaren zijn er slimme deurbellen, maar een slimme fietsbel was er nog niet”, zegt Verkotte. “Traditionele fietsbellen werken wel, maar ze zijn ook lastig. Met onze slimme fietsbel wordt bellen veel makkelijker.”

“De slimme fietsbel kun je gewoon met je duim bedienen, net als een normale fietsbel”, legt Nist uit. “Het geheim zit in het piepkleine cameraatje aan de voorkant van de bel. Zodra je belt, opent automatisch de bijbehorende app op je smartphone. Daarop kun je live zien wie er in de weg rijdt.”

“Maar dat is nog niet alles”, vult Verkotte aan. “Met een cloudabonnement kun je de slimme fietsbel overal ter wereld gebruiken. Zo kun je gewoon blijven bellen, ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je fiets thuis in het schuurtje staat.”

 
Deel dit artikel: