14 ℃

Amsterdamse pizzeria komt met regenboogpizza: “Gewoon een pizza, maar dan inclusief”

Amsterdamse pizzeria komt met regenboogpizza: “Gewoon een pizza, maar dan inclusief”
Foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Lange rijen voor de pizzatent van Francesco Bernalda in Amsterdam. Hij is de eerste pizzabakker die een regenboogpizza serveert. “Het stoorde me zogenaamd al jaren dat pizza’s niet inclusief waren”, vertelt de sympathieke pizzabakker.

De regenboogpizza bevat naast tomatensaus ook een laagje kaas, basilicum en echte Italiaanse olijfolie. “Het is een gewone pizza, maar dan inclusief. Eigenlijk gaat het om een ordinaire pizza margherita, maar door ‘m te verkopen als regenboogpizza levert deze pizza me gratis publiciteit en dus ook meer klanten op. Daarom zijn jullie hier nu”, lacht Francesco.

Francesco benadrukt dat de regenboogpizza door iedereen gegeten kan worden: “Het interesseert mij geen hol of je man, vrouw, nonbinair of trans bent. Ik wil gewoon pizza’s verkopen en het maakt me niet uit aan wie. Dat meen ik echt.”

Francesco hoopt dat meer Amsterdamse restaurants met een regenboogding komen: “Een regenboogbiefstuk, of een regenboogburger bijvoorbeeld. Ik noem maar wat. Het is gewoon handel, snap je? Als je geen regenboog op de menukaart hebt, loop je echt kansen mis.”

 
Deel dit artikel: