15 ℃

Amsterdamse junks bieden klanten VanMoof tijdelijk vervangend vervoermiddel

Amsterdamse junks bieden klanten VanMoof tijdelijk vervangend vervoermiddel
Foto: Cineberg / Shutterstock.com

De exclusieve fietsenfabriek VanMoof is failliet verklaard, waardoor defecte fietsen niet meer gerepareerd kunnen worden. Klanten van VanMoof die hierdoor zonder vervoermiddel zitten, kunnen terecht bij de dichtstbijzijnde junk voor een vervangende fiets.

Door het faillissement kan VanMoof geen reserveonderdelen meer leveren. Bovendien gaan de fietsen die nog in de werkplaats staan voorlopig niet terug naar hun eigenaren. Een groep Amsterdamse heroïnejunks is bereid om gestrande VanMoof-eigenaren voor een kleine vergoeding te voorzien van een vervangend vervoermiddel.

“We vinden de ontstane situatie heel vervelend voor de klanten van VanMoof. Daarom hebben wij besloten om de handen ineen te slaan”, zegt ene Mike namens de Amsterdamse heroïnejunks. “Voor vijfentwintig euro kun je bij ons een vervangende fiets afhalen. Deze heeft wellicht niet de luxe en comfort van een VanMoof, maar hij doet ’t wel.”

Klanten die van het aanbod gebruik willen maken, kunnen terecht achter het Centraal Station. Mike benadrukt dat de vervangende fiets slechts een tijdelijke oplossing is: “Na een paar dagen zullen wij de fiets uiteraard weer moeten ontvreemden, zodat we ook andere gedupeerden kunnen helpen.”

 
Deel dit artikel: