16 ℃

Amsterdammers klagen massaal over rijdende treinen: “Komt elk half uur wel een langsgereden”

Amsterdammers klagen massaal over rijdende treinen: “Komt elk half uur wel een langsgereden”
Foto: Worldpics / Kues / Shutterstock.com

Sinds vanochtend wordt opvallend veel geklaagd over rijdende treinen in de regio Amsterdam. Volgens sommige klagers komt sinds vanochtend zeker elk half uur een rijdende trein voorbij.

“Het is gewoon pure waanzin”, zegt Amsterdammer Max Egberts (52) over het ‘krankzinnige’ aantal treinen dat sinds vanochtend door Amsterdam rijdt. “Ik ben heel bewust langs het spoor gaan wonen. Normaal gesproken is dat een garantie voor een stukje rust in een hectische stad, maar sinds vanochtend gaat dat niet meer op. Ik overdrijf niet als ik zeg dat elk half uur wel een trein komt langsgereden.”

Ook Sofie ten Wagenaars (33) doet haar beklaag over rijdende treinen: “Ik heb een hectisch leven. In de ochtend plan ik alles op de minuut nauwkeurig om mijn drie kinderen op tijd naar de crèche en school te krijgen. Dat gaat altijd goed, maar vandaag ging de spoorwegboom met veel gekraak en gepiep plotseling naar beneden. Ik wist niet wat me overkwam. Hierdoor liep mijn complete schema in de soep en kwamen al mijn kinderen te laat. Nog een geluk dat mijn eigen trein zoals gewoonlijk is uitgevallen, anders was ik ook nog op mijn werk gekomen.”

 
Deel dit artikel: