16 ℃

Amsterdammer Koos vindt Limburgers zeurpieten: “Wij zijn ook omringd door water”

Foto: Pajor Pawel / Goodluz / Joyfull / Shutterstock.com

Amsterdammers vinden dat Limburgers wel heel erg zeuren over de regenval van de afgelopen dagen. Volgens de hoofdstedelingen moeten de zuiderlingen eens stoppen met continu aandacht vragen.

Limburg heeft te maken met hevige en langdurige regenbuien. Veel dorpen en steden en steden staan onder water. De overlast is zo ernstig dat de lokale zender L1 is uitgeroepen tot calamiteitenzender. De Limburgse alarmcentrale roept inwoners op om alleen nog te bellen bij levensbedreigende situaties. Volgens Johan Remkes, commissaris van de koning in Limburg, bevindt de provincie zich in een noodsituatie. Toch vinden veel Amsterdammers dat het maar eens afgelopen moet zijn met al die aandachttrekkerij van die ‘nep-Belgen’.

Koos de Kok (54) is een van de Amsterdammers die vinden dat de zuiderlingen wel een toontje lager mogen zingen: “Wij als Amsterdammers hebben pas echt veel water. De kanalen zijn hier niet te tellen en dan liggen we ook nog eens aan het IJ. Maar hoor je ons daar de hele dag over zeiken? Nee toch? Wij maken er iets van. Wij zitten niet de godganse dag in de Calimero-modus om maar een beetje aandacht te krijgen. Die provincialen moeten stoppen met zeuren en God op hun blote knieën danken dat ze überhaupt een onderdeel van Amsterdam mogen zijn.”

 
Deel dit artikel: