Amsterdam wil in 2030 volledig functionerende luchthaven

Amsterdam wil in 2030 volledig functionerende luchthaven
Foto: Woody Alec / Shutterstock.com

Een speciaal terrein waar vliegtuigen op vooraf afgesproken tijden kunnen landen en opstijgen met passagiers aan boord. Zo ziet Schiphol de toekomst voor zich. In het jaar 2030 zou Amsterdam moeten beschikken over een volledig functionerende luchthaven.

Sinds 1916 wordt op het terrein al geëxperimenteerd met wisselende resultaten. “Nu geldt op Schiphol nog het recht van de sterkste. Opstootjes, wilde stakingen en lange rijen. Er heerst vooral chaos, maar dat is normaal als je pas honderd jaar bezig bent. Toch hoor ik al verhalen over mensen die daadwerkelijk op de afgesproken tijd naar hun vakantiebestemming vertrekken. Dat zijn bemoedigende berichten”, aldus een woordvoerder.

“Uiteindelijk wil Schiphol een professionele luchthaven worden. Als het aan ons ligt, is het straks heel normaal als een vliegvakantie op Schiphol begint”, droomt de woordvoerder. “Elders in de wereld zijn al functionerende luchthavens, dus waarom niet in Amsterdam? Schiphol zou bij wijze van spreken het startpunt kunnen worden van een vliegreis. Ik denk dat zoiets echt mogelijk is.”

 
Deel dit artikel: