19 ℃

Amsterdam pakt toeristen aan met zwavelgeur

Met zwavel wil de Amsterdam iets doen tegen het toerisme in de stad. Jaarlijks brengen miljoenen toeristen een bezoek aan Amsterdam en dat veroorzaakt veel overlast. Met zwavel wordt geprobeerd de toeristen te verjagen.

Foto: 4kclips / Shutterstock.com

Zwavel is op zich ongevaarlijk, maar stinkt ontzettend. De geur van zwavel doet denken aan rotte eieren. Verspreid door de stad komen verdampers die continu zwavel verspreiden. Op die manier wordt de stad minder aantrekkelijk voor toeristen. Het idee komt van scheikundige Ton Archemeus.

“Geuren kunnen worden gebruikt om mensen aan te trekken of juist te verjagen”, legt Archemeus uit. “Zwavel is een zeer effectief bestrijdingsmiddel tegen toeristen. Niemand gaat voor de lol naar Amsterdam als de hele stad naar rotte eieren meurt.”

Vanaf volgende maand staan de zwavelverdampers op onder meer het Leidseplein, het Damrak, en bij het Rijksmuseum. “Mochten er desondanks nog steeds toeristen rondhangen, dan kunnen we sterkere middelen gebruiken”, aldus Archemeus. “Te denken valt aan traangas, tuberculose of muziek van Bløf.”

 
Deel dit artikel: