16 ℃

Amsterdam krijgt opeetplek voor afhaalmaaltijden

Foto: Rade Kovac / Africa Studio / Shutterstock.com

De tafels zijn al netjes gedekt, de eerste gasten komen vanavond. Als eerste stad in Nederland heeft Amsterdam een opeetplek voor afhaalmaaltijden.

Initiatiefnemer Rob Brockels noemt het een geniaal idee: “Kijk, vanwege dat coronavirus kunnen mensen niet naar een restaurant. Het viel me op dat de laatste maanden ontzettend veel maaltijden worden afgehaald. Mensen eten die thuis op. Toen dacht ik: het is toch veel gezelliger om die afhaalmaaltijden ergens anders op te eten, met z’n allen bij elkaar? Op die manier wordt het echt een avondje uit!”

Vanaf vanavond kunnen mensen met hun afhaalmaaltijd bij de opeetplek terecht. “Er is in principe plaats voor zestig mensen. Maar als het echt druk wordt, zet ik er gewoon een paar tafels bij”, zegt Brockels.

De opeetplek is gevestigd op een prachtige plek, midden in het centrum. “Daar had ik echt mazzel mee”, lacht Brockels. “Ik kon met mijn idee terecht in een restaurant, dat stond toevallig toch leeg. Gasten kunnen hun afhaalmaaltijd halen in de keuken hiernaast.”

 
Deel dit artikel: