16 ℃

Amsterdam krijgt luxere politiecellen

Een nachtje in de politiecel. Het overkomt ons allemaal wel eens. Een overnachting in een Amsterdamse politiecel wordt minder naar. De cellen krijgen een nieuwe, luxere inrichting.

Amsterdam-krijgt-luxere-politiecellenDe oude, sobere cellen zijn dringend aan een opknapbeurt toe. Ontwerpstudio Luxurious Inc. werd ingeschakeld om de cellen te moderniseren. “De gedetineerde van nu stelt toch andere eisen aan zijn cel dan vroeger”, zegt hoofdontwerper Claude Brioux. “Wij creëerden comfortabele cellen, met een gezellige, warme uitstraling. Een nachtje in de cel is al vervelend genoeg. De nieuwe cel geeft de gedetineerde het gevoel alsof hij toch een beetje thuis is.”

De nieuwe politiecellen beschikken onder meer over een tweepersoons boxspring, een belevenisdouche en wifi. Als alle cellen zijn omgebouwd, wordt de menukaart aangepakt. Sommige gedetineerden hebben geklaagd over de kwaliteit van de oesters en de temperatuur van de wijn. Daarvoor heeft de politie inmiddels haar excuses aangeboden.

 
Deel dit artikel: