23 ℃

Amsterdam gaat toeristen keihard aanpakken

De gemeente Amsterdam neemt harde maatregelen tegen het toerisme. Steeds meer toeristen komen naar Amsterdam en zorgen daar voor drukte en overlast. De gemeente hoopt dat binnen vijf jaar alle toeristen zijn vertrokken.

amsterdam-rondvaartboot-toerisme-toeristenAmsterdam heeft overleg gevoerd over toerismebestrijding met andere Europese steden, zoals Parijs, Lissabon en Wenen. Dat gebeurde tijdens de Tourism Summit in Barcelona. Afgesproken is dat andere steden meer hun best gaan doen toeristen op te vangen. “Wij zijn als Europese steden gezamenlijk verantwoordelijk om de zorgen van onze inwoners serieus te nemen”, zei wethouder Laurens Ivens na afloop van het overleg.

Amsterdam wordt elk jaar bezocht door maar liefst 17 miljoen toeristen, veel meer dan de stad aankan. Inwoners van de stad klagen over toeristen die op straat lopen, hotelkamers bezetten en in restaurants gaan zitten. Als toeristen eenmaal in Amsterdam zijn, gaan ze soms pas na een paar dagen weg.

De gemeente wil verder dat toeristen eerlijker over het land worden verdeeld. Steden als Winschoten, Meppel en Lelystad vangen nu nauwelijks toeristen op.

 
Deel dit artikel: